Klozet Su Kaçırıyor

24 Kasım 2022

Klozetin zemine su kaçırması sorunu ciddi bir durumdur ve hemen müdahale edilmelidir. Eğer yeri kuruladıktan sonra tekrar ıslaklık oluyorsa bunun birçok nedeni olabilir. Derz aralarında sararma olabilir, kötü bir koku yayılabilir ya da fayanslarda leke şeklinde su birikebilir.

Klozet Neden Alttan Su Kaçırır?

  • Klozet yerine tam oturmamış olabilir
  • Klozetin kurulumu sırasında yanlış montajlama yapılmıştır
  • Sifonda sorun olabilir
  • Taharet musluğu bozulmuştur
  • Gider borusu tıkanmıştır
  • Klozet zeminindeki silikon aşınmıştır ya da kalitesiz silikon kullanılmıştır
  • Eksantrik kadanı yıpranmıştır
  • Klozet takımı kırılmıştır ya da arızalanmıştır

Saydığımız her bir madde nedeniyle klozet su kaçırabilir. Klozetten yayılan su, alt katın tavanından su damlamasına yol açabilir. Bu da alt kat komşunuzla aranızda sorunlar çıkmasına neden olabilir.

Klozet Alttan Su Kaçırıyor, Nasıl Tamir Edilir?

Klozet yerine tam oturmadığı için su kaçırıyorsa sifonu çektiğiniz anda etraf suyla dolmaya başlar. Sifonu çekince klozet alttan su kaçırıyorsa klozeti yavaşça yerinden çıkarın ve tekrar yerine oturtun. Daha sonra sifonu çekip kontrolünüzü yapın. Eğer sızma yoksa sorun çözülmüş demektir.

Atık ve temiz su tesisatında sorun varsa klozetten su sızabilir. Özellikle borularda çatlak, kırık ya da tıkanma gibi sorunlar klozetin su kaçırmasına yol açabilir. Bu durumda yapabileceğiniz en iyi şey kameralı sistemlerle çalışan bir tesisatçı ile iletişime geçmektir.

Klozetin bağlandığı gider borusu tıkandıysa su gidecek yer bulamadığı için klozetin herhangi bir yerinden çıkmaya çalışabilir. Banyonuzun içi suyla dolabilir ve alt katın tavanından su sızabilir. Bunun için bir tesisatçı çağırarak herhangi bir tıkanıklık olup olmadığını kontrol ettirebilirsiniz.

Eksantrik kadanı yıprandıysa su sızıntıları yaşanabilir. Klozetin altındaki PVC borusuyla bağlantılı olan yerde eksantrik kada vardır. Bu parça yanlış montaj nedeniyle ya da sadece zamanla hasar görebilir.  Eksantrik kada zarar gördüğünde sifonu çektiğinizde klozetteki su dışarı sızar. Eksantrik kada nedeniyle oluşan sorunu çözmek için bu parçanın değiştirilmesi gerekir. Parçayı değiştirdikten sonra sorun devam ederse bir tesisatçı çağırın.

Sonuç olarak banyonuzda su birikiyorsa ve kötü bir koku varsa klozetinizi kontrol etmeniz gerekir. Eğer su kaçağı varsa gerekli kontrolleri yapmalı ve daha ciddi sorunlar ortaya çıkmadan tamir etmeniz gerekir.

Teklif almak ister misiniz?

Teklif almak ister misiniz?

Bize Ulaşın

info@articozumtesisat.com
Bağlarbaşı Mah. Yakut Sok. No:64 Darıca/Kocaeli